Vår närmiljö

Onsdagens vattengympa gick ok, men tyvärr hade jag väldigt ont på natten och på torsdagsmorgonen, så Timo fick nästan (ha, ha) klara sig själv till skolan. Efter att har tagit ut Tees och gett henne mat samt plockat fram mat åt Timo, gick Tees och jag och la oss i soffan igen. Timo for iväg och vi sov lite till, sedan tog jag själv frukost och gick en lite mindre runda med Tees, eftersom jag kände mig helt slut. Förkylningen var värre och orken noll.

Christel skulle vara ledig, men sjukhuset ringde efter henne, så hon ringde Timo i skolan och bad honom berätta det för Erica. Timo sa åt Erica, att om det var problem, så kunde hon ringa oss, så hämtade morfar henne. Men allt gick ok, så hon väntade bara på att Sandra kom hem. Jag låg mest hela dagen och tog det väldigt lugnt. Timo fick sköta huset:)


Vilken tur att vi inte tog stadsrundan på torsdagen, eftersom det var bankrån och försök till bankrån i 3 st banker i vår lilla stad. Den ena ligger precis vid apoteket. Det hade inte varit så roligt, att vara där precis då. Timo hörde en helikopter i luften, när han körde från skolan, men visste inte vad det var. Tyvärr  åkte tjuven inte fast, men polisen tar honom nog lite senare.


På fredagen gick vi ut med Tees på förmiddagen och då hörde vi skogsmaskiner och det visade sig vara några, som fällde träd vid järnvägen, vi tog några kort och beslöt oss för att fotografera vår hundrunda lite, så att ni ser var vi bor och rör oss.




Trädfällning och kapning.





Ett koloniområde nära vår bostad.



Även här har graffitin kommit, tyvärr.



Lilla ängen, där vi brukar gömma oss och lägga spår åt Tees.



Åsen där Tees gärna springer.



Här vankas det godis.



Här är asfalten där Tees antingen sitter kvar eller går fint "fot".



Ett nytt bostadsområde som vuxit upp nyligen.



Ett gammalt stengärde från 1800 talet.



Nytt stengärde från 2008.



Naturligtvis var Timo tvungen att kolla färdiga gräsrullarna, tyvärr var de inte fräscha längre.




Kan husse kolla så kan jag, tycker Tees. Moderna betonghus, med stenträdgårdar.



Inget som vi gillar, men smaken är ju olika.



Ytterliggare mer sten, istället för gräsmatta, så kalt.



Här kommer vi fram till en lite äldre bebyggelse.




På eftermiddagen skulle Timo upp till Vittsjö och basta hos Kalevi, så han körde iväg och tog en runda om golfbanan först och lämnade lite papper där. Figge håller på och servar maskinerna.



Tommy



Nya bilen som Timo fixade har fått lackbehandling.



Här mer maskinvård.



Sedan njöt han av bastun och Airas helt underbara kantarellsmörgåsar.Mums, mums.


Under tiden tittade Siv och Boris in hemma på Floragatan, efter det att de hade handlat och de hade semlor med sig. Jag kunde ju inte låta bli att smaka på den trots dieten. Det smakade ljuvligt.


Timo tittade in till Siv och Boris efter bastun, men de skulle till Anette och hämta lilla Ellen, för hon skulle få sova över hos dem, så det blev ingen extra fika för Timo,




men det väntade ju en semla på honom hemma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0