Fika, besök, Kalevi 70 samt Hovdala

Denna vecka gick lite mer i lugnets tecken, men på måndagen blev Timo väldigt positivt överraskad av vår hund. När vi är ute med Tees, går vi ofta genom lite skog och ängar och hon är då lös och springer runt, men hon kommer när vi visslar och på slutet av rundan kommer man till en asfalterad väg, där det kan komma cyklar och tom bilar och där har jag tränat henne, att gå fot så att jag har koll på henne.

När nu Timo gick själv med henne, så sprang hon som vanligt, men rätt som det var märkte Timo, att hon gick fot utan att han hade sagt något, de närmade sig nämligen asfaltvägen, då blev det givetvis godis när man är så duktig. Så det lönar sig att träna.

På tisdagens kolgympa var de bara 2 fortfarande och det är ju synd, när det nu är så nyttigt. Jag var rätt så nöjd, när jag lyckades beställa förstoringar själv på datorn, man KAN lära en gammal hund att sitta, verkar det som. Vi var hemma hos Christel på fika och hann träffa Erica och Marcus, men inte Sandra förrän vi precis körde därifrån. Det bjöds på äppelkaka och vaniljsås, smaskens.







Vattengympan kändes riktigt tung den här gången och tyvärr har jag fått träningsvärk dessa 2 gångerna, hoppas att det blir bättre. Det växlande vädret gör att värken också känns mer.

På torsdagen tyckte inte Timo att det var lika roligt att flickorna är så ärliga. En rar flicka klappade honom på magen och sade att den här har nog växt lite sedan i höstas och Timo blev stum.
Senare på kvällen kom Leila och Veikko Heiskanen på besök och satt och pratade gamla minnen och Tees visade att hon börjar bli vuxen, hon låg i andra rummet och bara tittade och sov, när hon kom in till oss, så nosade hon bara lite och sedan satte hon sig stilla. Så är det skönt när hon gör, men hon blir ju så otroligt glad, när det kommer någon som hon gillar att det är svårt att få henne lugn.





Siv och Boris var bättre från sin förkylning och skulle handla i stan så de tittade in på en kopp kaffe och då måste bara Tees vara med.




Senare kom Carina och hundarna och då blev det liv i luckan.

På lördagen fyllde Kalevi Tikkanen 70 år, så Timo for till Vittsjö för att gratulera med blomster samt ett gratulationskort, som vi gjorde med datorns hjälp




och han tog med sig Tees, så att de efter det tog en tur på golfbanan. Där var det full aktivitet, med folk som inhägnar hela golfbanan mot vildsvinen. Tees var lycklig att kunna springa lös och att så många som klappade henne. Hon var riktigt trött när de kom hem igen.

På söndagen skulle Carina  ut på sin första fasanjakt med Shiva och därför var vi och hämtade ut Vittra och for till Hovdala där hundarna rasade ut och vi hittade andra marker att vara på.




Här vill Vittra ha lite godis för att hon hade poserat.







Man blir törstig av att springa och då duger vilket vatten som helst.




Ytterligare en höjdpunkt.




Stackars Vittra fick hoppa in i Tees bur, men bara man får följa med så.



Efter det körde vi hem Vittra och Tees lämnades hemma, eftersom vi skulle kolla hur långt Lars hade hunnit med att ändra (förstora) Ericas rum. Men det var så mycket som skulle sorteras och flyttas, så det blir senare i veckan. Så vi for hem till Tees och tog det lugnt.


Kommentarer
Postat av: Vittra

Du får maila matte alla kort som jag var med på...hon samlar på sådana ;-)

2009-01-26 @ 22:33:26
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Tees

Kom med pinnen :), :),så kan du få alla korten. Idag blir det en långrunda efter allt bilåkandet.

2009-01-27 @ 09:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0