Landskrona

Vi hade bestämt oss för att åka till Landskrona och hälsa på Thomas på måndagen, men först var vi tvungna att tvätta bilen, eftersom den blir så smutsig uppe på Hovdala. När det var gjort, for vi ner till Landskrona och hem till Thomas, det blev kaffe och sedan tog vi en runda på stan, en nostalgitripp och for ut till golfklubben för att äta lunch, men där var stängt. Det blev istället Don Pedro och där fick jag äntligen en plankstek. Jag har pratat både länge och väl om, hur gott det skulle vara men inte fått tag i det. Det smakade kalas och efteråt köpte vi semlor med hem till Thomas. Mathias hann komma från skolan innan vi for igen. Han växer så det knakar.




Tees tänker, ni lämnar väl inte mig här?




Utanför Thomas.




Grannens hund var väldigt intresserad av Tees, det var en hanhund, så det var skönt att det var en grind mellan dem, eftersom Tees löper och vi vill inte ha några valpar.



Vi var inne på Netto i Landskrona och köpte billiga album till korten som vi har framkallat, så nu har jag jobb att sortera och sätta in. Hemvägen gick via Höör, där vi var inne på Teba, en stor affär för hundsaker och det blev lite godis till Tees och halsband till Vittra och Tees, att ha på kvällarna, när det är mörkt, de blinkar så att de syns. Vi skulle ha ett så kallat täcke till Tees, att ha när hon ligger i bilen och det är kallt, men de var så dyra och Carina sa att det fanns billiga på Överskottslagret (vår favoritaffär). Sedan for vi hem, så att det inte skulle vara så mycket mörkerkörning, Timo börjar tycka  att det är lite jobbigare numera.


Tisdag och dags för kolgympa igen för Timo och under tiden gick Tees och jag en rejäl runda. När vi ätit och Timo tagit det lite lugnt var det dags för Överskottslagret, där allting är så billigt, men det blir ganska dyrt, när man handlat färdigt. Vi hittade ett fint rött täcke med reflex på till Tees, 200 kr billigare än på Teba, kanske inte samma kvalitet, men det räcker gott åt Tees. Det är inte så ofta som hon ligger i bilen. Men så fanns det ju så mycket andra saker, så som vanligt blev det en hel del pengar. Efter utsvävningarna i Landskrona så har vi bestämt oss för att hålla diet, så vi handlade en hel del mat, som skall vara nyttigt och bra, så nu skall vi försöka gå ner i vikt (igen) Därefter lämnade jag in recept på apoteket som jag skulle hämta nästa dag.

På onsdag vaknade vi i sakta mak och tog det lugnt, sen var det dags att hämta medicinen och vi beslöt oss för att gå till stan med Tees, så fick hon lite mer träning på att gå på stan. Först går vi genom lite grönområde som hon kan rasta av sig på och sen är vi framme i stan. Hon går jättefint nu och hoppar inte upp på okända på stan mer, som hon gjorde som liten. Det är bara stora svarta hundar som skrämmer henne lite. Först gick vi in på Kulturhuset och beställde biljetter till Sanna Nielsen och Röke Blåsorkester, sedan gick vi en runda på stan och tittade lite


Torget i stan



och så in på vårt "stamställe" apoteket. Där var medicinen klar och det blev en stor kasse denna gång.




Vi gick till järnvägsstationen, där Timo brukar köpa en finsk dagstidning, så att han håller språket igång, men det är inte många personer som han känner igen av kändisarna i Finland.




Sedan var det skönt att komma hem och ta det lite lugnt innan lunch. Så får det bli bara en liten runda till med Tees eftersom vi har vattengympan ikväll, får se om det är lika tungt idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0