MÅLNING


På måndag morgon tog vi det lugn, men rätt som det var, så stod Kalevi i uterummet och Timo och Kalevi tog en kopp kaffe och jag gick  upp och började mangla tvätten. Efter en stund, ropade Timo, att Siv och Boris hade kommit så det blev att koka  ännu  mer kaffe.



Sedan började Boris att arbeta på vårt uterum. Först tvättade han alla träytor med "Fasadtvätt".



Se vilken skillnad på tvättad och otvättad träyta.



Siv och Gunilla for och handlade och då passade de på att köpa hem asiatisk mat och det smakade gott (Timos favoritmat).



Maten intogs i svensk sommarvärme.
 


På kvällen ringde Carina och vi tog en tur på Hovdala och hundarna badade, det behövdes, eftersom det var väldigt varmt på dagen.

Tees nere i vattnet, hon ville knappt gå upp igen.



Här skakar de sig torra.



Nästa dag kom Boris och Siv igen, så det blev till att börja måla igen för Boris, och han verkade inte ledsen för det.



Denna dagen blev det nypotatis och sill till lunch. Vilken tur att vi har platsen, framme under almen att sitta på. Där blir det skugga och det är skönt när det är så hett.



På onsdagen  blev det mer målning och under tiden åkte Siv, Timo och jag till Verumsgården, en gammal stuga, som har servering och försäljning för HIF, Hässleholms idrottsförening,alldeles intill Norra Skåne- huset.  Det smakade gott med kaffe och citronpaj och vi njöt i solskenet. Stackars Boris ville måla färdigt och resultatet blev otroligt bra.



Tees har varit bekymrad över varför bara Boris har fått vara i uterummet, det är ju ändå vårt uterum!



På eftermiddagen kom Leila och Veikko och skulle titta på Blocket på Internet efter en bil. Då hade vi tur att broder Hannu ringde på Skype, som nu fungerar hos oss, både att ringa och se personen som ringer och tillika gratis.



Leila och Veikko följer intresserade vad Timo läser på Blocket.



Vid Tees runda såg vi den största snigeln med hus, som jag har sett, tyvärr var Tees framme och nosade på den, så den drog sig in i huset.



Carina ringde och berättade att hon passade valpen Vera (Mias nya hund, hon har tidigare Viggo). Vi beslöt att åka dit och titta på underverket och köpte med oss jordgubbar och glass.

Här kollar Tees av Vera.



Carina hade gott om dricka, det var bara att välja.



Vera vilar och Tees kollar, vad man kan göra. Vera var en busig hund ,som glatt kastade sig in i hundhögen och ville vara med i leken. Vi har märkt att Tees är lite vek av sig och gärna står på avstånd och tittar.



Här är lilla Vera.



Kanske skall vi busa i alla fall.



Nu blev vi törstiga, 4 hundrar som dricker ur samma skål, ganska fantastiskt, vilka fina kompisar!



Nu skulle Timo hjälpa Carina med hennes parasoll, men det behövs borras, så det får bli en annan dag. Vittra är mycket intresserad.



Sedan var det dags att åka hem och njuta av det "nya" uterummet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0