Dataproblematik och Bodas valpar.

Vi fick ett erbjudande på mail från broder Hannu, att vara med i Skype och då kunna prata med varandra via datorn. Sagt och gjort, vi köpte en mikrofon till datorn och satte igång. Hannu ringde och vi hörde och såg honom jättebra, men han hörde inte oss, utan vi fick skriva meddelande. Mikrofonen fungerade inte, vi gick tillbaka till affären och berättade att det inte funkade, men det skulle funka, det gällde inställningarna. Carina försökte, men nej. Hon tog hem mikrofonen och nästa dag fick vi ett mail, med bild på hur inställningen skulle vara. Nu skall det nog fungera, dock inte, den inställningen fanns inte på vår dator. När vi var på Biltema hittade vi en webkamera med mikrofon och se och hör, den fungerade, så nu skall vi kunna "Skypa". Hannu och syster Marja och Carina och igår fick vi meddelande, att morbror Rainer även var med. Han ringde på kvällen, så Timo och han pratade både länge och väl. Carina fick överta vår mikrofon, hoppas att hon kan använda den.




Onsdagen den 17:de juni åkte jag till en av mina finska kompisar Veikko och hans sambo Leila i Boda, väster om Markaryd. Vi var grannar på Duvgatan i Vittsjö i många år. Det är alltid kul att träffas och snacka "gamla" tider samt så får jag träna upp min finska, för vi pratar bara finska, fast alla kan även svenska. I detta gula hus har Veikko en underbar vedeldad finsk bastu, där vi satt och njöt och svettades i några omgångar. Det ryker än ur skorstenen, ser jag.



Stallet där Veikko förr hade sina hästar.



Garage och förråd.



Gården har så klart egen katt.



Deras tik hade några veckor innan nedkommit med små små gosiga valpar. Fast de inte var större, så var alla redan sålda, i och med att de är blivande jakthundar. Leila hjälper till vid diandet.



Valparna blev mer rörliga på gräsmattan och i solen!



Huvudbyggnaden är helt genomgången och moderniserad med ett härligt kök.



Visst är vi söta!



Efter maten och motionen får vi nog nanna lite inomhus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0