Vittsjödagarna 2009.


På lördagen ringde Carina och ville dammsuga sin bil hos oss, eftersom hennes dammsugare hade gått sönder och det fick hon ju. Hon hade varit och tvättat bilen utvändigt och så börjades dammsugningen. Timo hjälpte till och bilen blev riktigt snygg, konstigt nog fanns en hel del vita hundhår och Carina har ju en svart och en brun hund. Kan det vara Tees eller har Carinas hundar vita underhår???
När vi höll på med bilen så blev vi hungriga och beslöt att åka upp till "Vittsjödagarna" och äta på Raka Spåret. Sagt och gjort. Carina ville betala, eftersom Timo hjälpt henne.
Under tiden ringde Thomas och berättade att Mathias var på hopptävling och hade vunnit första avdelningen. Senare ringde Mathias själv och berättade att han hade vunnit andra avdelningen också. Han var glad och jag frågade om han hade fått något pris. Näää svarade han, bara diplom  och rosett. Jag sa att vi skriver om det i bloggen sen och då kunde han skicka bilder från tävlingen och här kommer de.


Ganska högt över.



En nöjd Mathias.



Så for vi upp till Vittsjö och träffade många, många vänner från vår tid i Vittsjö. Vi gick in på Raka Spåret och fick menyn, men efter en stund kom ägarinnan och sa, att det fanns ingen mat, men de skulle börja grilla om en halvtimme. Vi var för hungriga för att vänta, så vi gick till Partytältet istället. Där fanns mat och underhållning. (Ha, ha när Carina skulle  betala, så tog de inte kort, utan Gunilla fick betala. ) Bl a denna kille som skulle gifta sig och hade svensexa. Usch vad kallt i baddräkt och så skulle folk bjuda på, att få dra av  ett hårborttagninsplåster, det gick för 100 kr. Vilka ideer!



Sedan hade barn fått klä ut sig och tävla om bästa resultatet.



Här tigger Timo godis av Inga, vår granne i Vittsjö under 15 år.



Även Ingmar var nere och tittade på folklivet.



Vi var kaffesugna också och gick upp till Sjöstugan och drack kaffe och åt goda våfflor med hjortronsylt, mums. Innan vi kom upp till Sjöstugan tittade Carina på anslagstavlan och skrattade gott, de tog inte heller kort, fram med plånboken. (Men pengarna har kommit in på kontot)



Sjöstugan ligger så otroligt vackert vid sjön med en fin utsikt. Åk gärna upp och njut!



Ett stort Rhododendronbuskage.



På väg ner igen såg vi en andhona skynda iväg.



Vi skrämde väl dem, hon hade sin unge med sig, men de kom lyckligt ut i vattnet.



Här kollar Timo Partytältet (kan han vara hungrig fortfarande?)



Sedan gick vi till bilen och kollade in våra hundar, de mådde bra och vi körde mot golfbanan och vid "Vita Hästen" släppte vi dem i skogen och vilken fart på benen. De bara sprang och sprang så det blev inga bra kort.




Kolla tungorna, gissa om de har sprungit fort.



Sedan åkte vi hem och smaskade på jättegoda svenska jordgubbar.

På söndagen for vi upp till Vittsjö igen till Siv med lite bark. Där blev det lunch och kaffe.

Anette med familj hade åkt till Öland på semester, men Jakob var med Vittsjös fotbollslag i Skövde och spelade cup. Så Siv skulle köra  honom senare till Öland.

Här kommer Jakob och en kompis och de hade nästan gått till final, de förlorade på straffar, otur.



Här diskuterades hur det hade gått.



Boris är intresserad.



En trött men glad Jakob.



Hemma igen kollade vi våra rosor och de röda blommar mycket och vi ser några knoppar på den gula sorten. Skånska flaggan så klart.



Timo började plantera sin sådd i amplar, vi får se vad det blir, när de växer upp. Vi vet inte riktigt säkert vad det är.



Så var dagen slut. Thomas meddelade att han hade ridit i nästan 2 timmar i skogen med Mathias, undrar hur han kände sig nästa dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0