Sportlov, Stockholmarna och ögonoperation mm

Måndagen den 16 februari bytte jag från Telenor till Telia på min mobil, så att det skall vara lättare att kunna ringa. Det har visat sig att det är svårt i vissa distrikt att ringa med Telenor. Pinsamt nog så har Gunilla kunnat ringa överallt på sin telefon med Telia. Sedan  var vi inne på apoteket och efter det tog vi en fika på stan.


På tisdagen var det dags för kolgympa igen, puh. Så tog vi ut Carinas hundar och efter det for vi till Qpoolen, där Erica spelade fotboll. Det var ju sportlov och skolornas fotbollsturnering. Ericas lag klarade sig vidare till semifinal, som blir på fredag.



Rätt lag gör mål, heja HIF.



Marcus utanför Qpoolen.



Vi åkte hem till Christel och fikade, äppelkaka bl a.


På onsdagen var Gunilla hos tandläkaren och lagade sin tand, som hon bitit av.  Det gick bra, men tyvärr dyrt. På kvällen var det vattengympa igen, 2 ggr hade Sara varit sjuk, så det kändes tufft.


Tidigt på torsdagen ringde Erica och berättade att hon var klar med frukosten, så Timo hämtade henne. Så busade hon och Tees under dagen och det blev en runda med Tees och så kom Lars och hämtade henne.


Tees favoritplats i någons knä.



På fredagen var det så dags för semifinalen i fotboll och Ericas lag vann och vann även finalen så de fick en guldmedalj och var glada. På eftermiddagen kom Siv o Boris och de hade köpt grillad kyckling och potatissallad, mums.


Kan man få smaka lite, undrar Tees?



På lördagen gällde det att städa, för Suzan och barnen skulle komma ner från Stockholm, eftersom de hade sportlov nästa vecka. Timo var och fick massage igen, men jag hoppade över det, eftersom jag inte kände mig bra. Vid 4 tiden kom så Suzan och resan hade gått bra. Christel bjöd på kvällsmat, Carina kom också och så tittade vi på schlagerfestivalen med många olika meningar.








Söndag var det så dags att vi bjöd alla på middag och barnen fick leka ihop.













En populär plats när barnbarnen är här, just nu Svante.






Den 23 februari var Christel och Suzan med barn och jag på stan och handlade lite presenter för framtidens födelsedagar. Särskilt Hannah shoppade loss riktigt.


På tisdagen for vi till Landskrona efter Timos kolgympa, han pustade, eftersom han varit ensam där och inte kunde fuska något. Det var fint väder, så efter kaffe hos Thomas körde vi alla ut till Borstahusen med Tees och gick en runda och Tees var genast ute i vattnet, usch vad kallt.


3 generationer Haapanen.



Hela gänget hos Thomas.



Vackra Borstahusen.



Usch vad kallt.



Ett stort gäng fåglar slog sig ner i havet.




Eftersom det var fettisdagen så gjorde vi semlor när vi kom hem.



Tees ser alltid till att få plats.

 




På onsdagen fyllde så Tees 3 år och hon blev uppvaktad med leksak och senare 50 st rökta grisöron, för framtida intag. Vi gick en lång hundrunda allihop. Timo gick före och gjorde ett spår. Hon hittade honom direkt och sedan tog hon spåret direkt och kom in med pinnen, som Timo hade satt, för att hitta. Siv bjöd på lunch i Vittsjö och det smakade som vanligt gott och man åt för mycket.





Tees fick också riktig mat och på en fin tallrik, det var ju hennes födelsedag.



Klara för avfärd från Siv.



På väg hem från Siv ville Timo visa senaste sensationen i Vittsjö, nämnligen statyn av Lenin. Historien bakom statyn är följande, Timos bekant Calevi Hämäläinen har en stor träskivefirma i Vittsjö. Calevi handlar skivorna från olika länder bl.a. Ryssland. När Sovjetunionen föll togs många gamla statyer ner av både Lenin och Stalin. En av Calevis leverantörer i Ryssland överraskade honom en dag med att det kom en stor långtradare med den höga Leninstatyn i 3 delar. Calevi har sedan sammanfogat delarna och som en kuriosa ställt statyn utanför sin firma. Tidningar och tv har så klart uppmärksammat detta.




och på kvällen åkte Suzan och barn och Timo till Carina och bjöds på kvällsmat. Tees var med och fick sina öron.




Torsdag morgon var vi uppe tidigt, Timo skulle till skolan och Suzan skulle köra hem igen till Stockholm.




När Timo kom från skolan tog vi ut Carinas hundar och när vi kom hem ringde Siv att de skulle in till stan och tittade in. De hade köpt biljetter till Bjärnumsrevyn i påsk åt oss och till Hasse Anderssons show senare på kvällen, så det blir mycket som händer i påsk.


Fredag morgon upp tidigt igen, det var dags att åka till Kristianstad och till ögonkliniken.



Timo skulle operera sig under ögat. Det undre ögonlocket rullar in i ögat och det gör ont. Han har gjort det en gång tidigare men det behövdes igen.  Läkaren hade svårt att se när locket rullade sig, men så äntligen hände det och de fotograferade det och så opererades han. Han såg medtagen ut när han kom ut och det gjorde ont. Det hade tagit tid så vi blev oroliga för Tees och ringde Christel och hon lovade att ta ut henne. Vi satte oss i kafeterian och tog en kopp kaffe och slappnade av. Sedan körde vi mot Hässleholm igen och körde in till Christel och visade upp operationen. Hon lovade att hjälpa mig att tvätta ögat och sätta i salvan. Jag mår inte bra av att se såret. Förra gången tog sköterskan av förbandet och visade vad de gjort och förklarade hur jag skulle göra, men jag bleknade och mådde dåligt, så hon satte på förbandet igen. Vi åkte hem och vilade oss.


På kvällen var det kalas hos Sandra, hon fyllde 14 år och det blev jättegod mat där. Farmor o farfar och farbror var också där. Innan vi åkte hem satte Carina in salva i Timos öga och så åkte vi hem och sov. Vi var dödströtta och Timo hade ont i ögat.



Sandra 14 år i sina nya glasögon.



Lars och Sandras farmor o farfar.




Christel med hjälpredan Marcus.



Håkan med sin dotter Maria.






På lördag förmiddag mutade vi Carina med frallebullar till kaffet och hon tvättade och skötte om Timos öga. På kvällen bjöd vi henne på smörgåstårta och så såg vi schlagerfestivalen, tyvärr gick inte vår favorit till finalen, det tycket vi var tråkigt och mycket oväntat. Sista omplåstringen av ögat för dagen. Timo sov lugnt på natten som tur var.


Det blev en lugn morgon med Vasaloppet och så körde vi till Christel och hon fick titta till ögat. Det blev kaffe och kaka. Christel kom in på kvällen när hon hämtade Erica från fotbollen och tvättade och la salva i ögat. Sedan får jag försöka själv att sköta om det, bl a drog jag ner stygntrådarna och tejpade över det så att det inte skulle irritera mera. Det gjorde susen och Timo tyckte att det kändes bättre..


Måndag den 2 mars var det så dags att tvätta ögat och sätta i salva igen och det gick bra. Vi for in till stan och hämtade medicin och så lämnade vi in vår bröllopsskål. Det gör vi varje år, när det börjar närma sig den 5 mars. När vi gifte oss hade min mamma planterat blommor i en skål och varje år gör vi så i samma skål. Det skall vara vita, gula och blå blommor, de finska och svenska färgerna och så skall det helst vara någon fresia, som doftar gott. Det är alltid lika spännande, när vi hämtar skålen, att se hur arrangemanget ser ut. Timo gick hem med Tees och så handlade jag på Kvantum. Sedan sov vi en runda, Timo har problemet, att när han får salva i ögat så blir han så sömnig och sover en runda.


Carina ringde på kvällen, när hon varit ute med sina hundar och frågade om hon skulle sköta om ögat och det ville Timo. Så Carina tvättade av ögat och vi fikade och sedan lade hon i salvan och nu skall vi nog klara av det själv och om 10 dagar skall distriktssköterskan ta stygnen.




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0