Sydsveriges Finska Krigsbarns styrelsemöte

Onsdagen den 18 mars var det dags för årsmöte för Sydsveriges Finska Krigsbarn. Jag åkte med Alpo Persson från Markaryd och även Sirkka-Liisa från Vinslöv anslöt, för avfärd till Eslövs Medborgarhus. Bilturen gick genom ett soligt Skåne via Höör. Väl framme vid Medborgarhuset kändes det att många medlemmar kommer att närvara vid mötet, för vi hade svårt att hitta p-plats till bilen.

Inne i aulan, som var fyllt av medlemmar, började sedan ett otroligt varmt kramande, oavsett kön. Är det något, som vi har i våra finska gener? Vi är ju så klart en grupp människor, som de flesta har rätt tråkiga minnen från krigstiden, med många separationer från dem, som man älskade mest och högst här på jorden. Därför är nog våra möten så känslomässiga.


Det största, som hände på vårt årsmöte, var nog att vår ordförande Jean Cronstedt, Trelleborg, ville avsluta sin skickliga ledartid i föreningen. Valberedningen hade haft ett svårt arbete med att hitta en ny ordförande, men i Tyringe fanns till sist en blivande ordförande, Soini Andersson. Soini som varit suppleant i styrelsen, kommer säkert att lyckas väl i sitt nya arbete.


Jean och Annika.



Birgitta Berg fd sekreterare.







Hellevi och Gunvor nygamla medlemmar.







Markku pratar med författarinnan Vastamäki.



Keijo och Seija.



Vastamäki läser ur sin bok.



Avgående Jean och nytillkomne ordförande Soini




Själv blev jag också ordinarie styrelseledamot igen, det är väl 12 år sedan sist. Veikko Bern från Trelleborgstrakten blev vår nye sekreterare. Mötet gick i en fin anda, så efteråt åt vi en god lunch i Medborgarhuset. Dagen avslutades med samvaro där nya medlemmar samt nya styrelsen presenterades. Även en författare Vastamäki, som var ett krigsbarns dotter, hade inbjudits för att prata om sitt liv, samt om sin bok om att vara ett krigsbarns dotter, problematiken som härrörde från att pappan var en inbunden krigsbarnspappa.


Hemfärden gick sen åter i en vårvacker Skånenejd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0