Hallstahammar, Marathon


På Kristi Himmelfärdsdagen packade vi upp resväskan, för att sedan packa i nya kläder i den, för avfärd till Hallstahammar på fredagsmorgon.


På fredagsmorgon körde vi till Carina för att lämna Tees hos henne till lördagskväll. Hon hade inga problem för att lämnas där. Carina är en favorit och så finns ju kompisarna  Shiva och Vittra där.




Vi kom iväg bra och efter Markaryd var det skönt att lägga i farthållaren på E4: an och rulla norrut. Vid Östgötaporten vek vi av mot Motala och Örebro. Det var en mycket vacker väg längs Vätterns östra strand.






Sedan kom vi på E 20 och E 18. Tyvärr måste vi erkänna att vi körde lite fel på slutet. Vi hade tagit ut en vägbeskrivning på datorn och när vi närmade oss Hallstahammar, väntade vi på att en viss ort skulle komma, nämligen Sörstafors och vi körde förbi 2 avfarter till Hallstahammar och beslöt att ta den tredje, men det kom ingen tredje avfart så vi var borta. Men vi frågade på ett ställe och fick eskort av en lastbil, som visade vägen till Hallstahammar och vi tackade honom med glada signaler.

Vi for in i Hallstahammar och letade efter en bokhandel, eftersom vi skulle köpa ett presentkort till Inger. Efter lite möda hittade vi bokhandeln och sedan skulle vi hitta till Brukshotellet och det gick så småningom.

Vi hade köpt några små vinflaskor och satt dem i en skål och stoppat i choklad och presentkortet tillsammans med vita syrener, som vi visste att Inger alltid hade fått av sin far från Skåne,  när hon fyllde år. Vi kom på ett fiffigt sätt att transportera syrenerna på, vi satte en vas i Tees vattenhållare på hundburen och så satte vi syrenerna där i vatten. De var fräscha när vi kom fram, så vi kunde sätta dem i skålen med det övriga.

När vi hade fått vårt rum blev vi inbjudna till Bengts och Birgits rum, där Barbro, Inger, Katarina och Boris redan fanns. Det var nästan som på Gjestvagnstiden när vi satt och diskuterade, ditt och datt.


Inger, Timo och Bengt



Bengt, Boris (svärson) och Birgit



På kvällen var det sedan Ingers 80-årsfest. Vad skoj och trevligt att få träffa nästan alla mina svenska syskons barn samt barnbarn.

Först träffades vi i caféet och fick champagne och frukt o godis,
 



Katarina (Bengt och Birgits dotter) gratulerar.



Gunilla, Katarina, Boris och Barbro.



Åsa, Ingers dotter, som höll i festen och Inger.



Boris, Katarina, Barbro, Birgit, Håkan och Erik (Bengts och Birgits söner)  Anders (Eva och Lars son)



Håkan och Erik Lindhé samt Anders och Lars Wiklund. 



Bartendern och allt godis.



Bengt, Anna (Lars och Evas dotter) Inger och Gunilla skålar i champagne.



sedan drog vi oss in i matsalen och bjöds på god mat och dryck. Maten intogs under glad stämning

Markus (Åsa och Rolfs son) Katarina och Birgit.



Lars (Ingers och Ernst son) Inger, Bengt ,Åsa och Håkan.



Bengt, Åsa och Håkan.




Anna (Eva och Lars yngsta dotter) Rolf, Åsas man och Eva.






Boris, Barbro och Timo.

,

Broder Bengt höll ett trevligt långt tal och berättade om Gjestvagnstiden och Inger i synnerhet, men även om en liten Timo och hans lekkamrat Lars-Ove.



På väg till caféet såg vi en underbar syn, kanadagäss med sina ungar.
 

Därefter intogs kaffe i caférummet med tårta och önskade drycker. Stämningen var glad och många historier berättades. Inger plockade upp sina presenter och var mycket nöjd.


Inger, Anna och Eva.




Så gick kvällen mot sitt slut och vi drog oss tillbaka till våra rum.

Nästa morgon samlades vi några stycken för frukost . Vad gott att sätta sig till dukat bord, det är man inte så van vid.

Barbro, Bengt, Timo och Boris.



Gunilla, Barbro och Bengt.



Timo beundrar ett vackert skåp.

 

Vi var bjudna på kaffe klockan 10 hos Eva och Lars, då även Ernst, Ingers man skulle närvara.

Vi mötte upp hos dem och fick kaffe och hembakade kakor och tårta. Det gick ner trots att vi nyss hade ätit frukost !
Lars hade byggt till ett fint uterum som vi alla fick plats i. Vi beundrade uterummet och deras trädgård, innan vi fick tänka på hemfärden igen.

Ernst och sonen Lars.



Lars och äldsta dottern Maria och Inger.



Katarina och Boris skissar på uterummet, så det byggs nog snart ett sådant i Alingsås.



Är det måntro gräset som dryftas.



Här är vi klara för avfärd.



Efter många kramar, var det så dags för oss att köra hemåt.

Det gick lättare att hitta till motorvägen och hemvägen och vi njöt av vädret och vyerna.

Vi var lite trötta, så efter att ha stannat till för lite mat så tog vi en liten sovpaus, så att vi skulle orka köra ända hem.




Ett fint initiativ för vovvarna, denna gången var inte Tees med, men hon hade säkert uppskattat det.



Brahehus ruin.



När vi kom till Markaryd satt det en tjej och sålde jordgubbar, så vi köpte 2 askar och åt på Carinas altan, när vi hämtade vår lilla hund igen.
 



Mums med jordgubbar.



Sedan var det bara till att åka hem och ta det lugnt. Festandet  tar på krafterna minsann.


På söndagen tog vi det lugnt och vi hämtade hem Shiva till oss, eftersom Carina och Vittra var på avslutning på deras kurs. Carina var glad när hon hämtade Shiva, för Vittra hade vunnit tävlingen, de hade haft. Så for de hem och vi skrev lite om veckans händelser och på kvällen ringde Christel och då berättade hon att hon hade sprungit COPENHAGEN MARATHON igen!!!  Denna gång snabbare, 4 timmar och 8 minuter  (förra 4,14), hur kan man??  Hon var lite trött sa hon och det kan man ju tänka sig. Undrar vem hon bros på och nu har hon en dotter Erica, som gärna springer, vad skall det bli av detta? Kan det verkligen vara de finska generna som blommat upp, då de i så fall varit vilande hos Timo, snarare Gunillas. När vi träffades var hon en friidrottstjej och spelade även handboll i många år i Landskrona.

En bild från Christels träningsrunda, som faktiskt var dagens bild i Norra Skåne  för ett tag sedan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0