Trädgårdsarbete, födelsedagar och Kalvinknatet

Så var det så dags att göra vid i rabatterna och hänga upp en ampel, som vi vågat oss på att köpa. Vi gjorde det efter att jag varit hos sjukgymnasten för koll av min värk. Det visar sig vara mycket onda punkter och jag skall nu försöka träna upp det hemma själv och 1 gång i veckan hos gymnasten. Jag behövde lite tröst, så därför blev det lite blommor, bl a tagetes att ha vid rosorna. Det sägs att doften från dem hindrar ohyra på rosorna, så vi får se.

Här har vi hängt upp ampeln med petunior och Tees passar på att få en puss av husse när han vattnar.



Lite rensning i rabatten, men usch vad det är tungt.




Kanske jag skall hjälpa till lite tänker Tees och skakar tuvorna fria från jord.




På lördagen den 9 maj (Timos namnsdag i Finland, något han är mycket stolt över) var det "håll i gång" på torget och Timo cyklade ner för att titta på golfpron Henrik de Sousa när han visade golf. Han var på WGK samtidigt med Timo.



Här får man prova på golf.



Sedan åkte Timo och Carina till Anette, som fyller år den 11, men har sitt kalas redan på lördagen, jag var dålig och var hemma och tog det lugnt.
Här har bl a Berit kommit o Carina.



Kalles syster med sina tvillingar.



Sivs svärsöner, Kalle, Anettes man och Ilka, Annlouise kille.



Annlouise i ny frisyr och hårfärg och glad som alltid.



Annlouise son Alex ser också glad ut.



På söndagen var det så fotboll för Erica igen och Timo var där och tittade, vinst som vanligt 7-2 och ändå mot 1 år äldre flickor. Tyvärr missade Timo Ericas fantastiska mål, han kom lite försent till matchen.



En liten paus.




Så var det över och flickorna var glada igen, som vanligt.



Sedan for Timo hem för att vila en stund, för det var dags att köra till Christel och gratulera henne.
Medan vi väntade på maten, studerade vi Erica på studsmattan, hur orkar hon efter match och allt. Man blir riktigt orolig när hon slår volter både fram och bak.





Sedan blev det god kycklingsallad.



Alla lät sig väl smaka.




Thomas tittade in på vägen hem till Landskrona.



Här spexar Erica och Sandra i väntan på kaffe och tårta.



På måndagen var det agility igen och det går verkligen framåt för Sandra och Tees, de har så roligt, liksom de andra deltagarna, nu är det bara 2 ggr till, hoppas att Tees inte börjar löpa, då får hon inte vara med. Hon har börjat fälla hår (Timo borstar och borstar) ett tecken på att det är dags.
På tisdagen åkte vi och Siv till Christel på fika, Siv hade inte hunnit med att gratta Christel förut. Hon hade haft fullt upp med Anette och Annlouise med familj på besök. Då visade Timo, att han också kan hoppa på studsmattan, tyvärr hade jag inte kameran med, men Christel fotograferade  med sin mobiltelefon, så vi har bevis. Kanske med en Nokia, för då finns det fina bilder. (alltså en finsk reklamsnutt!)

På onsdagen var det full fart på trädgårdsarbetet, tänk vad det kan vara tungt. Sedan lite packning, ty Timo skall åka till Stockholm och sedan en Finlandskryssning med de "finska krigsbarnen". Så var det vattengympa ovanpå allt, tungt, tugnt. Men vi klarade av det.

På torsdagen blev det stress, stress för Timo, först skolan och sedan ringde en klassmormor, att det var en presskonferans, där Norra Skåne skulle intervjua om klassmorfar/mormor, så Timo fick köra i ilfart till stan. Efter det var vi och handlade och så skulle vi titta på Kalvinknatet på Hässleholmsgården, som är en ungdomstävling.

Uppvärmning med Kalvin.



På startplatsen, ca 44 startande alla i årsklass 3.



Där gick starten och iväg.



Här kommer Erica på 5 plats, tid ca 5.50.



En trött Erica hos mamma Christel.



En stolt klassmorfar Timo med Nadja, Erica och Li från klassen.



Efter detta for vi hem igen till Tees.

Vår syren i full blomning, så stackars skomakaren som skulle ha semester mellan hägg och syren, det blev ingen lång semester i år. Men vad det doftar gott.



Vår pampiga kastanj som också blommar för fullt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0