Uthuset

Vi själva spikade en bräda då och en bräda då, vi hade ju tid, men det var mycket att göra.
En dag kom Thomas och hans kompis Mathias och hjälpte oss. Vilken fart det gick med. De var ju långa båda två och behövde inte klättra på stege för att nå upp. Framsidan blev snabbt klar.




Hjälpredan är på väg.



Det fick ju bli lite fikapaus också, vädret var soligt så man blev fort törstig.





Nu gav de sig på baksidan, vi som tänkte att de river lite i taget och spikar upp nya brädor.



Men de rev hela nederdelen och det var ingen vacker syn. Thomas som är händig reglade upp väggen med reglar som fanns i huset.



Sedan började de spika och som det gick undan. Vi hade räknat fel på antalet brädor,alltså hade vi målat för få brädor, så det var bara till att börja måla igen. Jag målade, Timo mätte och sågade och jag fick hålla till honom, så jag for fram som ett jehu. Killarna spikade och spikade. Otroliga killar till att orka!!!!!



Carina ringde och frågade, om hon skulle köpa med sig en familjepizza och det tyckte vi. Under tiden kom Siv och Boris och hade kaffebröd med sig. När Carina såg det, sa hon att hon köpt familjepizza men skulle kanske ha köpt en släktpizza istället. Det roliga var att när Siv ropade på killarna att det är dags för lite mat, så stannade Anettes bil utanför med Jacob och Ellen. Hur kunde hon känna matlukten??

De hade varit på fotboll och där hade Siv sagt att hon skulle köra till oss, så Anette kom efter.



Pizzan smakade gott och räckte.



Skönt med en paus i spikandet, tyckte nog grannarna också.




Ellen gick som vanligt ut till hundarna och de är faktiskt riktigt lugna med henne.



Sedan var det dags för spikning igen. Nu revs ovandelen också helt. Oj som det såg ut.



En som kan koppla av helt, trots allt oväsen.



Nu fick  även stegarna användas.




Hjälpreda även här. Måla, handräcka och hålla vid sågning, jag fick så ont i fötter och ben, att jag var tvungen att använda stödstrumpor sedan och fötterna var jättesvullna.




När Timo målade bräder ett tag, så mätte jag.




Här är väggen färdig och killarna gav sig på en övermålning, eftersom vi hade fått en liten annan nyans på färgen. Att de bara orkade!!



Så for då killarna hem igen och vi vilade hela nästa dag, men sedan tog vi hand om "spillet". Timo sågar det i små bitar till Carina, att tända brasan med i vinter.



Hej vad det går.



Sedan till sist körde vi till tippen med resten, som inte gick att använda. Nu återstår det lite målning och brädor i knutarna och så väggen på baksidan, men det skjuter vi framför oss och tar lite då och då.
På kvällen var det dags för vattengympan igen och det var 2 trötta personer som körde dit. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0