2010

Nyårsafton firade vi i lugn och ro bara vi två själva. Vi ville ta det lugnt med Tees för smällarnas skull och så var vi förkylda och hängiga båda två. Men det gick bra med Tees, hon var ute och tittade inte ens upp, när det kom en smällare. Klockan 12 tittade hon upp lite och undrade vad det var, men det var inga problem alls. Vi såg en del UFO-ballonger som for upp mot himlen, ett mycket lugnare och bättre firande. Vackert att titta på och inget ljud så det är bättre för djuren också.

På julafton vid julklappsutdelningen sa Christel att en julklapp var försenad, det hade hängt upp sig uppe i Rovaniemi och den skulle komma senare. Det gjorde det och det visade sig vara en filmkamera, så nu har vi att göra. Mycket nytt och våra hjärnor reagerar inte lika bra som förr, så vi har bara kommit till att vi kan filma och sedan titta på det i datorn. Men vi vet inte hur vi sparar det och hur vi tar bort filmen från kameran och instruktionerna är på engelska så ni förstår att vi har huvudbry. Men vi skall nog lösa det till sist och svärsonen Lars Olsson är vår klippa när vi har och får problem med något.

Tyvärr hänger förkylningen i sig och vi har mest varit inne och bara tagit promenader med Tees. En dag när vi gick till stan, så på hemvägen såg vi en schäfervalp leka i parken och Tees var intresserad. Hon har ju blivit skrämd 2 ggr av schäfrar, så hon har varit rädd för dem och skäller, när de går förbi tomten. Men nu släppte vi henne tillsammans med valpen och de hade hur roligt som helst. Tänk om rädslan kunde gå över.




Vi fick åka in till Kristianstads sjukhus med Timos ögon igen på tisdagen och han fick salva att ha i båda ögonen och så kollade de, när det kunde vara dags med nästa operation, kanske i mars, så han får försöka stå ut ett tag till. På fredagen var vi i Kristianstad igen, jag skulle på sjukhuset få prova ut nya skor och inlägg. På vägen hem ringde vi Carina och undrade, om vi skulle ta hem Vittra, så att hon fick det lite varmt. Det har ju varit riktigt kallt här, ner till -19 grader och Carina eldar i spisen, så det är lite utkylt på dagen. Vittra blev jätteglad och hoppade glatt in i Tees lilla bur och så busade de hela eftermiddagen här hemma.

På lördag morgon var Timo och tittade på när Erica spelade fotboll, de spelade semi och final och som vanligt vann de. Visst är de gulliga små tjejer, som är lika intresserade av varandras håruppsättningar som fotboll. Men de är otroligt duktiga och framför allt har de roligt. 





Sedan var det dags att åka till Landskrona och gratulera moster Gunvor som fyllt 80 år. Vi lämnade Tees hos Carina, det är lugnast så för oss själva. Allra först for vi till Thomas med kläder och spel från Christel till Andreas och Linnea. Det blev en kopp kaffe och Andreas sjöng en visa för oss, som vi filmade och sedan for vi till Gunvor.

Där blev det kaffe och kakor och så mötte vi Svens bror Pär med sambo och Svens son Bengt med sambo och dotter samt deras lilla pudel, gullig och lugn, men vilken tur att Tees inte var med, då hade det blivit bus hela tiden.



Sedan blev det mat, som de hade beställt hem från catering i Billeberga och vad gott det var och så många olika sorter, vi åt och åt  och till och med orkade vi med en underbar glassefterrätt!!

 


Gunvor kollar att allt är ok.




Timo väntar på sin tur och det vattnas i munnen på honom.



 Här låter vi oss väl smaka av de olika sorterna.

Bröderna Sven och Pär och Pärs sambo. 





Det här var riktigt gott!!



Sedan blev det glass som efterrätt, smaskens och vi tänkte inte alls på vår diet som vi har börjat med efter nyår. Tiden gick fort och det blev dags att köra hemåt. Vädret var inte riktigt roligt, snön "fög" och la sig i små drivor, men vi tog det lugnt och körde försiktigt och hämtade Tees igen och sen var det skönt att lägga sig och sova gott. På söndagen  klippte Carina Tees så nu är hon riktigt fin igen.



Som ni ser så gäller det att klä sig ordentligt i kylan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0