Hundpromenad och intervju för Sisu-radio.


Vädret har varit regnigt och vi förkylda, men några rundor på Hovdala har det blivit ändå. Vattenpölar finns det överallt och Lystra älskar dem, hon lägger sig ner i dem och rullar runt.





Här har alla tre kommit till en stor pöl och "flattarna" ligger i den, Tees går försiktigt i den, kanske kan hon dricka lite, men absolut inte lägga sig i den.





På vägen går vi förbi fåren, som flyttar sig lite, kanske ser hundarna farliga ut, men ingen risk de går tätt ihop för fåren kanske är farliga tycker de.





Så kommer vi då äntligen till bäcken och då hoppar tom Tees i, men vattnet forsar friskt fram, så det är bäst att stanna inne vid kanten.





Här  är det skönt, men i vanliga fall så brukar de simma runt.





När vi kom hem igen höll grannen på med sitt hus och det går så lungt framåt.





Tisdagen den 13 september ringde det i Timos mobiltelefon och det var Sveriges Radio, som ville intervjua honom om hur man bäst bereder gräset inför vintern. Hon skulle ringa nästa dag och intervjua honom efter skolan. Hon ringde nästa dag, att hon var i Hässleholm och Timo hämtade henne för intervjun.





Det blev ingen intervju om gräs, utan om föreningen Finska Krigsbarn och om hans skolmorfar-arbete. Det blev en lång pratstund och fika och det dryftades mycket om Finland och om finskt. Intervjun kommer sedan i Sisu-radio. Det var Marja Siekkinen som gjorde intervjun, hon är en finsk frilansjournalist och författare.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0